Få en sikker bil ved at vedligeholde disse ting

En vedligeholdt bil, er en sikker bil. Derfor er der en række ting, som du altid bør have fokus på, er i god stand, så du og andre bilister er sikre, når du kører rundt i trafikken, eller hvis barn eller partner låner bilen. Derfor kan det tænkes, at det er en god ide at alliere dig med f.eks. en peugeout mekaniker i Aalborg. Nogle af de ting du bør have styr på for at have en sikker til er: Bremser, lys, dæk, batteri, rust og stenslag.

Hold øje med stenslag

En af de mest normale og irriterende ting at opleve er lyden af en sten imod ruden og bevidstheden om, at der nu er kommet et stenslag. Det sker oftest når en bil foran dig, kommer til at kaste noget op på din rude. Ofte er stenslag små, og kan nemt fikses. Når du får dem, bør du putte et stykke tape over dem, så de er beskyttet imod skidt og vand, indtil du kan få dem repareret, hvilket skal ske hurtigst muligt. Andre gange kan de forårsage revner i ruden, eller bare være så store, at hele ruden skal udskiftes.

Hvorfor er dæk vedligeholdelse vigtig?

En bil er lidt af et vidunder. Den kan køre meget langt med kun fire kontaktpunkter til vejen. Hvilket er bilens dæk. Det er derfor utrolig vigtigt, at de er i god stand. For at dæk er i god stand, er der to ting, du vil kigge på. Dækmønsteret, som minimum skal være 1,6 mm, selvom mange anbefaler 3 mm. og så dæktrykket. Hvis ikke disse ting er i orden, kan det betyde, at du i en afgørende situation ikke kan lave en hård opbremsning eller undvige, skulle det blive nødvendigt.

Derudover vil du også stå med en stor regning, hvis især dæktrykket ikke er i orden, da det ikke alene slider på dækket, men også fordi det øger brændstofforbruget.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *