Hvordan udfører man en gulvafslibning på et bevaringsværdigt gulv – og bør man gøre det?

Et bevaringsværdigt gulv kan jo være sådan et, som der findes i de kongelige bygninger eller måske på et gammel krigsskib af trætypen.

Det er sådan en bygning, hvor det er meget begrænset, hvor store og små ændringer man må lave ved dette sted, om det så er en privat en eller en offentlig en.

Længere nede ad stigen finder man måske nogle ældre trægulve, der befinder sig i et hjem, der har tilhørt betydningsfulde personer, men hvor der ikke er tale om et bevaringsværdigt sted med gulvet, men hvor det bare har stor betydning for dansk kultur, hvad der skete her.

Men angående det bevaringsværdige hjem med sit gulv: hvis man bare lader det passe sig selv, vil det formentlig bare forfalde og skulle smides ud i sidste ende, så noget er man jo nødt til at gøre.

Men det skal man gøre meget forsigtigt, da man måske ikke har forskrifter til, hvordan man lige behandler sådan et gammelt gulv – og man har ikke skrevet mulighederne ned dengang.

Tjek efter på det bevaringsværdige gulv, inden du gør noget ved det

For man kan risikere, at man bare gør større skader på gulvet, end man gavner det, hvis man bare griber til den mulighed, der lige ligger en for.

Det kan jo sagtens tænkes, at man skal have fat i et almindeligt gulvafslibningsfirma, der tager sig af mange forskellige gulve i løbet af en arbejdsmåned – nye som gamle.

Men det er jo en lidt speciel sag sådan et betydningsfuldt gulv her, at man måske skal bevæge sig forsigtigt frem.

Selv hvis man bare prøver sig på et hjørne, kan man jo lave uoprettelige skader på gulvet, så man bør tjekke alt efter, inden man forsøger sig med noget.

Man skal jo helst have dette gulv til eftertiden, men så skal der jo trods alt gøres noget ved det.