Kom ud af din pilleafhængighed på et misbrugscenter

advertorial

Har du udviklet en afhængighed af receptpligtig medicin? Så bør du søge hjælp til afvænning på et misbrugscenter.

Hvorfor skal jeg afvænnes på et misbrugscenter?

Et afhængigheds betinget misbrug, som har stået på i lang tid – måske endda over en årrække – vil typisk have nået et omfang som gør det ganske uforsvarligt selv at forsøge sig med afvænning. Eksempelvis receptpligtig medicin så som opioider eller benzodiazepiner er stærkt vanedannende inden for ganske kort tid.

Samtidig oparbejder kroppen lynhurtigt tolerans over for disse stoffer. Det betyder at du skal have større og større mængder for at opnå den ønskede effekt. Og du vil opleve at du ikke kan fungere når du ikke har den tilstrækkelige mængde stoffer i blodet.

Der ud over vil du, såfremt du prøver at kvitte stofferne fra den ene dag til den anden, med sikkerhed få abstinenser. Disse abstinenser har mange ligheder med de heroin abstinenser som en narkoman oplever når han eller hun tager en kold tyrker.

image

Du vil få voldsom kvalme og hvedpine samt influenza lignende svede og rysteture med smerter i muskler og led som kan vare i dagevis. Og i de værste tilfælde vil opioid abstinenser ledsages af delirium med hallucinationer, depression og selvmordstanker.

Hvor kan jeg komme af med min afhængighed af lægeordineret medicin?

Hvis du ønsker en effektiv afvænning fra pilleafhængighed bør du søge hjælp på et misbrugscenter.

Her kan du først og fremmest få en grundig afgiftning hvor alle de giftige og afhængigheds skabende stoffer skylles ud af kroppen. Denne afgiftningforegår i trygge rammer og under overvågning af sundhedsfagligt personale.

Dernæst vil du igennem et forløb på cirka fem uger modtage intensiv terapi i grupper og på individuel basis. Og dette behandlings forløb vil følges op af møder og samtaler for at forebygge tilbagefald.

Du finder dit nærmeste misbrugscenter på behandlingscenter-stien.dk.