Ny samletank skal godkendes af en autoriseret kloakmester

Har du et hus i et meget tyndt befolket område, et sommerhus eller en kolonihave, er det sandsynligt at dit hus ikke er tilsluttet det lokale kloaksystem og du i stedet har en sivbrønd eller en samletank.

For de fleste er det en selvfølgelighed at spildevand automatisk ledes ned og væk via kloakken, men vores kloaksystem som vi kender det er kun omkring 150 år gammelt. Det er blandt andet derfor at tyndt befolkede områder endnu ikke er tilsluttet. 

Kloakarbejde i Skive er blandt andet at nedgrave samletanke eller tømme dem når de er fulde. 

I princippet kan du selv grave hullet og renden op til huset, samt bestille en samletank og grave den ned, men det er en autoriseret kloakmester der skal udføre det reelle kloakarbejde og udfærdige de nødvendige dokumenter for at tanken er lovlig.

Råd og vejledning

Hvis i skal have en ny samletank eller hvis i bliver tilknyttet kloaksystemet og ikke længere har brug for den gamle tank, kan jeres lokale kloakmester råde og vejlede jer, så i f.eks. ikke ender med at have en samletank, der lige pludselig gror op gennem græsset. Det kan i risikere hvis den ikke er lagt ned korrekt og er lige er blevet tømt. 

Bliver i tilsluttet kloaksystemet, kan i vælge at bruge samletanken som opsamlingstank af vand. I dag hvor vand er dyrt, kan i spare en del penge ved at samle regnvand, som i så evt. kan bruge til at vande jeres have med.

Når i skal vælge en ny samletank, kan i også med fordel rådføre jer med jeres lokale autoriseret kloakmester om hvilke størrelse i skal vælge. Den må ikke være for stor, men omvendt er den for lille skal den tømmes i tide og utide. Det kan hurtigt blive dyrt, så det er vigtigt at vælge den rigtige størrelse. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *