Planlægger du at slibe gulvet selv? Læs her først!

Er tiden inde til at give trægulvet en tur, og overvejer du at starte gulvsliberen selv? Så kan du med fordel læse med her, hvor vi kigger lidt på de typiske fejl, gør det selv-folket begår, når de sliber gulve.

Der er mange forskellige ting, der kan gå galt, når du skal slibe dit trægulv, men der er primært fire ting, der slår ud på skalaen, når vi tager et kig på de ting, der oftest går den forkerte vej – det handler om teknikken, sandpapiret, maskinen og lakeringen.

Lad os tage det fra en ende.

Teknikken; her er det essentielt, at du ved, hvilken retning maskinen skal køre i. Alternativt ender du med at lave slibespor på gulvet eller i værste fald med at lave ujævnheder, som ikke kan rettes med andet end en gulvhøvl efterfølgende.

Sandpapiret; mange gør det selv-folk mener desværre, at det skal gå hurtigt med den gulvafslibning, og derfor bruger de sandpapir, der er alt for groft. Alternativt ender de i den anden grøft med for fint sandpapir, og så polerer de gulvet i stedet for at slibe – og så tager det altså lang tid at blive færdig.

Maskinen; når du lejer en gulvsliber i dit lokale byggemarked, kender du ikke kvaliteten. Tjek den derfor godt igennem for fejl, inden du går i gang, så du ikke risikerer at bruge en gulvsliber, der er skæv.

Lakeringen; lige præcis lak er svær at styre, så pas på med at bruge for meget af det. Det er sket en gang eller to for rigtig mange mennesker, og det kræver altså en ny afslibning at rette op på det.

Søg informationer, inden du starter

Vil du vide lidt mere om de forskellige ting, der kan gå galt, inden du starter på din gulvafslibning, så kan vi anbefale dig at læse denne artikel: https://hushaveideer.dk/undgaa-de-typiske-fejl-naar-du-sliber-gulvet-selv/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *