Sådan gør du huset klar til vinteren

Inden vinteren kommer, er det en god ide, at du lige går dit hus igennem for at se, om det kan holde regn og kulde ude. Det er ærgerligt at skulle i gang med et renoveringsprojekt af huset midt om vinteren, fordi det er utæt. 

Vi kommer her ind på, hvordan du selv kan tjekke din bolig, og hvordan du eventuelt selv kan udskifte noget på boligen for at gøre den mere tæt. Vi har skrevet artiklen i samarbejde med lavpristrae.dk. Det er et online byggemarked, hvor du kan finde alt, hvad du skal bruge til dine renovationsprojekter. 

1. Tøm og eventuelt udskift dine tagrender 

Om efteråret bør du altid tømme dine tagrender for visne blade. Hvis dine tagrender stopper til, kan det give skader på din bolig. Det er derfor bare om at kravle op på stigen og få dem set efter. Mens du er der, bør du selvfølgelig også tjekke, om dine tagrender trænger til at blive udskiftet. Tagrender holder jo ikke evigt. Skal du udskifte dem, kan du finde nye i enten plast eller stål hos lavpristrae.dk. 

2. Tjek ydermurene for utætheder 

Hvis der er revner eller sprækker i dit murværk, kan regnvand trænge derind. Når det så fryser, kan det betyde, at skaderne bliver større. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at tjekke dine ydermure for utætheder, inden vinteren for alvor sætter ind. Finder du utætheder, skal de selvfølgelig udbedres omgående. 

3. Mal træværket i godt vejr 

Hvis du ikke har nået at få malet alt dit træværk, kan du også få malet det i godt vejr om efteråret. Det er dog vigtigt, at træet ikke er for fugtigt, når du maler det. Hvis der er flere dage i træk, hvor det er solskinsvejr, er det altså en god ide, at du får malet det sidste der for at kunne gå vinteren i møde med nymalet træ.