Tag en termisk kikkert med på jagt om natten

advertorial

Man kan næsten sige, at det er noget nær snyd at bruge en termisk kikkert om natten, eller bare når det er mørkt, til at jage med, fordi man næsten ender med at have evner som dyrene til at kunne spotte dem og nedlægge dem.

Nogle dyr kan jo se i mørket, og når de også har sådan en god hørelse, lugtesans og kan løbe hurtigt, så har mennesker altid været bagud på point med at skulle fange den slags dyr.

Det har været noget med at tage camouflage på, gemme sig i krattet i flere timer og håbe på, at man får vinden i ansigtet, og at den ikke sender ens duft fremad, hvor man skuer efter byttet.

Den slags gør man sådan set stadig, men når man nu kan tilsætte en termisk kikkert til jagten, så er det blevet markant lettere at jage på den måde.

Gør jagten meget nemmere med en termisk kikkert

Du kan læse mere om en termisk kikkert på følgende link, hvor du også kan anskaffe dig sådan en: https://www.jagtkiosken.dk/da/120-termiske-kikkerter

Den her kikkert gør, at man kan få øje på varme objekter i mørket, som netop kan være dyr, som man så bedre kan se i nattens mulm og mørke, så man har en meget bedre måde at retningsbedømme, hvor dyrene er henne, samt hvor langt væk de er og eventuelt, om de har fået færten af en.

Så kan man bedre tage sigte end at skulle prøve sig frem i mørket, når ens øjne har vænnet sig til natten.

Når man tænker på, hvordan stammefolk skal være listige for at jage uden, så vil de næste betragte det som snydekoder, hvis de fik kendskab til, hvordan moderne jægere stort set har fået øjne i natten.

I fremtiden er der næppe den jæger, som der ikke foretrækker at bruge en termisk kikkert til at jage med.